indexCea de-a 26-a editie a galei organizate de Academia de Film European, ce va avea loc pe 7 decembrie 2013, la Berlin, il recompenseaza pe regizorul spaniol Pedro Almodovar cu un premiu pentru intreaga activitate.

“Mulţumesc pentru acest premiu. Încă de la înfiinţare, Academia de Film Europeană a fost foarte generoasă cu mine şi cu colaboratorii mei apropiaţi. Împart cu ei bucuria oferită de acest premiu.” declara Almodovar pentru screendaily.com

El Deseo, compania de productie infiintata de regizor impreuna cu fratele sau Augustin produce toate filmele scrise si regizate Almodovar, precum si alte filme regizate de cineaşti tineri.

Almodovar este cunoscut pentru umorul sau, el preferandcomediile si dramele care au  in centrul atentiei viaţa şi relaţiile de familie. El a si  câştigat Oscarul pentru cel mai bun film străin în 1999 cu “Totul despre mama mea/ Todo Sobre Mi Madre”, dar şi Oscarul pentru cel mai bun scenariu, în 2002, cu “Vorbeşte cu ea/ Hable Con Ella”.

In anul 1980 Alodivar a debutat în cinematografie cu pelicula “Pepi, Luci, Bom”, un film realizat cu buget mic de mai mulţi cineaşti debutanţi, în care a acceptat să joace Carmen Maura, o actriţă deja cunoscută în epocă.

Datorita celor peste 20 de lungmetraje, actori precum  – Antonio Banderas, Carmen Maura, Victoria Abril şi Penelope Cruz s-au remarcat de-a lungul anilor in filmele lui Almodovar.

Sursa: Mediafax.ro