Retailerul online chinez Alibaba a început să testeze serviciul de livrare a produselor cu ajutorul dronelor, înaintea competitorului american Amazon, care anunțase inițial implementarea acestei tehnologii.

Cei de la Alibaba au prezentat online un videoclip care arată funcționarea acestui serviciu, tehnologia fiind testată timp de trei zile.

alibaba

Serviciul de livrare cu ajutorul dronelor este destinat doar clienților care locuiesc la o distanță de livrare de o oră față de cele trei depozite ale retailerului din Beijing, Shanghai și Guangzhou.

Programul de test constă în livrarea unor pachete care conțin plicuri de ceai cu o greutate maximă de 340 de grame.

Alibaba a transmis că metoda are rolul de a spori viteza de livrare a comenzilor către clienții retailerului.

Anunțul retailerului chinez vine la mai puțin de un an de la anunțul retailerului american Amazon privind livrarea produselor comandate cu ajutorul dronelor.

Demersul Amazon a fost suspendat după ce Administrația federală de aviație a SUA a interzis în iunie anul trecut livrarea pachetelor cu ajutorul dronelor. Ulterior organismul federal a revenit asupra deciziei oferind licența respectivă pentru utilizarea dronelor în scopuri comerciale doar pentru patru companii, nu și pentru Amazon.

sursa: agerpres.ro