Chiar dacă nu este o informație tocmai pozitivă, nu putem trece cu vederea scoaterea în afara legii a aplicației UBER. O găselniță foarte practică și bună care venise în ajutorul celor care nu sunt chiar prieteni cu taximetriștii.

Aplicaţia Uber, prin care simpli şoferi puteau oferi utilizatorilor acesteia servicii de taxi, de transport al persoanelor, a fost interzisă astăzi de Parlament. Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege prin care se interzice transportul în regim de taxi de către persoane care nu sunt transportatori autorizaţi sau autorizaţii de taxi valabile, cu aproape 300 de voturi pentru şi doar două împotrivă.

taxi

De asemenea, la nivel european autorităţile de reglementare analizează reclamaţiile făcute de Uber Technologies împotriva statelor care au restricţionat serviciul.

În România serviciul a fost lansat în februarie anul acesta, iar preţul unui kilometru este de 1,39 lei, exact cât este şi preţul perceput de companiile de taxi,  cu diferenţa că plata se face prin aplicaţie. Cursa minimă este de şase lei, cât reprezintă şi costul dacă se anulează cursa după comandă.

sursa: zf.ro