Astra Giurgiu s-a calificat în șaisprezecimile de finală ale UEFA Europa League, după ce a terminat la egalitate cu AS Roma, 0-0, joi seara, pe Arena Națională din București în ultima etapă din Grupa E.

Astra a beneficiat de victoria senzațională a cehilor de la Victoria Plzen în fața Austriei Viena. Cehii s-au impus cu 3-2 după ce au fost conduși cu doi la zero și au evoluat în 10 oameni.

Asta își va afla, luni adversara din următoarea etapă a competiției. Echipa din Giurgiu va face parte din urna a două pentru că a terminat pe locul 2 în grupă. Astfel, poate întâlni una dintre echipele care a terminat pe prima poziţie în celelalte grupe sau o echipă vine din Champions League, de pe locul 3 din grupele Champions League.

Printre posibilele rivale ale Astrei se numără Tottenham, Lyon, Fenerbahce, Zenit, Fiorentina, Ajax, Schalke, Şahtior, dar şi nume mai accesibile precum Sparta Praga, Osmanlispor, APOEL.

Câștigătoare de grupe: Fenerbahce, APOEL, St. Etienne, Zenit, Bilbao/Genk, Ajax, Șahtior, Schalke, Fiorentina, Sparta Praga, Osmanlispor
Venite din Champions League: FC Copenhaga, Lyon, Tottenham, Beşiktaş

Meciul tur va avea loc pe 16 februarie, iar returul se va juca pe 23 februarie.

 Clasamentul final al Grupei E:
1. AS Roma – 12 puncte;
2. Astra – 8 puncte;
3. Viktoria Plzen – 6 puncte;
4. Austria Viena – 5 puncte.

sursa: uefa.com, gsp.ro, agerpres.ro