Organizatorii Berlinalei au anunțat astăzi o nouă serie de filme care vor fi prezentate în cadrul festivalului internațional de luna viitoare. Printre acestea și sequel-ul comediei negre „Trainspotting” din 1996 sau noul film cu supereroi în care apar Hugh Jackman, Patrick Stewart și Elizabeth Rodriguez.

Regizorul britanic Danny Boyle a reușit să adune distribuția filmului din 1996 pentru sequel-ul care se va numi “T2 Trainspotting”.


În competiția pentru Ursul de Aur se vor afla în schimb două filme din Asia difuzate la Berlin în premieră mondială, unul al regizorului sud-coreean Hong Sangsoo și celălalt al japonezului Hiroyuki Tanaka, care își semnează lucrările cu pseudonimul Sabu.

Regizorul turco-german Thomas Arslan va intra în cursă cu “Helle Naechte” (Nopți strălucitoare), regizorul brazilian Marcelo Gomes cu “Joaquim”, iar regizorul german Volker Schloendorff cu “Return to Montauk”, un film despre un bărbat aflat în căutarea unei iubiri pierdute.

Schloendorff a dobândit celebritatea internațională în 1979 cu ecranizarea romanului clasic al lui Gunter Grass “Toba de tinichea”.

Berlinala 2017 va prilejui și debutul regizoral al australianului Josef Hader, care este și actor în filmul său “Wild Mouse”, despre un bărbat care își pierde locul de muncă iar apoi își terorizează fostul șef.

sursa: agerpres.ro