În București, 241 de utilaje și 1.200 de operatori manuali acționează pentru degajarea zăpezii și împrăștierea de material antiderapant pe arterele principale, dar și pe străzile secundare se anunță în comunicatul Primăriei Municipiului București.

Pe parcursul nopții de marți spre miercuri au intervenit 341 operatori și 94 de utilaje, a informat Primăria Capitalei, miercuri, prin intermediul unui comunicat de presă.

În sectorul 1, Romprest a acționat cu 26 de utilaje și 122 operatori care au împrăștiat material antiderapant pe străzile principale.

În sectorul 2, Supercom a folosit 17 utilaje și 52 de operatori care au acționat cu material aniterapant, tot la nivelul străzilor principale.

În sectorul 3, Rosal a intervenit pe străzile principale cu 17 operatori și 13 utilaje, iar pe străzile secundare cu 14 utilaje.

În sectorul 4, Rebu a folosit 50 de operatori și 10 utilaje, iar în sectorul 5, Romprest a acționat cu 44 de operatori și șapte utilaje pe străzi principale.

În sectorul 6, Urban a intervenit de asemenea pe arterele principale cu 56 de operatori și șapte utilaje.

Pentru orice probleme cauzate de fenomenele meteo, cetățenii pot suna la numărul de telefon gratuit 0800.800.868.

Meteorologii au emis, miercuri, o atenționare Cod galben de ninsori local însemnate cantitativ și temporar viscolite pentru nouă județe din sudul și sud-estul țării și municipiul București, valabilă până joi dimineața.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în intervalul 8 februarie, ora 10,00 — 9 februarie, ora 9,00, în sudul Moldovei și în cea mai mare parte a Munteniei, local ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent.

sursa: comunicat de presă PMB