Papusi vivante de peste doi metri inaltime, fanfare si costume de epoca au luat cu asalt, ieri seara, Centrul Vechi al Capitalei cu ocazia deschiderii celei de-a doua editii a Festivalului “Bucurestii lui Caragiale”.  Festivalul se desfasoara, in acest an, in perioada 1 iulie – 15 septembrie.

Editia din acest an adduce in fata publicului, pe langa operele lui Caragiale, spectacole de comedia del aret, spectacole de papusi, stand-up comedy si recitaluri Maria Tanase.

“La cea de-a doua editie a festivalului vom  avea, cum stim bine, Caragiale, ceea ce este foarte frumos pentru ca eu cred ca romanul si mai ales bucuresteanul care vine zi de zi si seara de seara, va avea parte in primul rand de ras, de bucurie si de, cred eu, cel mai genial autor roman – Caragiale. In afara de asta suntem si sub auspiciile Maria Tanase (…) drept care vom avea si recitaluri Maria Tanase. De asemenea va fi si multa, multa animatie. Ce a mai intervenit, in afara de exclusivitatea anului trecut, care a fost doar Caragiale, acum vom avea si spectacole de commedia del arte, spectacole de papusi, recitaluri Maria Tanase, stand-up comedy, muzica clasica, iar sub steaua lui Caragiale vom avea mai multi autori”, a declarat George Ivascu pentru Agerpres.

In deschiderea evenimentului, in spatele Muzeului National de Istorie a Bucurestiului, participantii la alai au “încins” o hora la care a participat si primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, alaturi de o papusa primar.

Spectacolele din cadrul festivalului se vor desfasura, la fel ca la prima editie, in Centrul Vechi, in Parcul Lumea Copiilor si la Restaurantul La Conu’ Iancu de la Hala Traian.
Printre spectacolele care vor putea fi urmarite in prima saptamana a festivalului se numara “Corsarii”, “O noapte furtunoasa”, “Destin”, ”Fetite dulci ca-n Bucuresti”, ”Ingerii” sau “Pierrot Lunatecul”.

Evenimentul este organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic, in colaborare cu Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Tandarica, Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis, Teatrul Masca, Teatrul Nottara, Universitatea Nationala de Teatru si Film si Universitatea Hyperion