Cea de-a doua ediție a concursului „Călătorie spre centrul Pământului” deschide înscrierile pentru toți cei pasionați de ciclism și mai ales pentru cei pasionați de ciclism pe timp de iarnă. Nu o să pedalați pe zăpadă, o să pedalați la loc ferit, în salină. Concursul de Mountain bike Cross Country (XCO) se va desfășura în interiorul minei de sare Slănic Prahova pe 22 februarie.

ccp2015

Chiar dacă plouă sau ninge veți avea parte de o temperatură constantă, 12 grade C la o adâncime de 208 m. Traseul va avea 3 km și va fi parcurs de mai multe ori în limita timpului alocat de organizatori. Când timpul s-a terminat, câstigător va fi declarat concurentul care a facut cele mai multe ture în cel mai scurt timp. Traseul va fi în sala mare a salinei, Sala Unirea, pentru 2 km, și încă 1 km pe tunelul de acces care iese spre suprafață. Traseul este în intregime luminat însă concurenții vor fi obligați să-și instaleze o lumină albă în față și una roșie în spate.

La start se vor putea alinia un numar maxim de 300 concurenți care vor fi împărtiți în doua grupuri egale ce vor concura în două manșe. Primii 150 din cele două manșe se vor califica pentru finală. Taxa de înscriere este de 50 lei sau 60 lei în funcție de data la care se va face plata.

Salina Slănic Prahova nu va fi închisă pe durata evenimentului, accesul publicului va fi deschis, cei care vor vizita salina pe 22 februarie se pot bucura și de un spectacol ciclist uni. De menționat că traseul concursului va fi delimitat de traseul publicului, fiind excluse posibilele accidente.

Mia multe detalii despre înscrieri și concurs puteți vedea pe: www.calatorie.transalpinbike.ro si pe Facebook, www.facebook.com/calatorie.

sursa:biketime.ro