Chimelong Ocean Kingdom, cel mai mare acvariu din lume. Chimelong Ocean Kingdom este situat în cadrul Chimelong International Ocean Resort din Hengqin, Zhuhai, China. Este vorba despre unul dintre cele mai mari parcuri tematice din lume, oferindu-le turiștilor posibilitatea de a vedea de aproape unele dintre cele mai rare animale, precum, rechinul-balenă, delfinul alb sau beluga, ursul polar.

Photo by William Liu

Chimelong Ocean Kingdom are un volum total de apă dulce și sărată de 48,71 milioane de litri și oferă vizitatorilor mai multe arii cu diverse teme acvatice, fiecare simbolizând o anumită zonă oceanică.

Astfel, pe lângă titlul de cel mai mare acvariu din lume, acesta deține și recordurile pentru ”cel mai mare dom subacvatic”, ”cel mai mare bazin de acvariu”, rezervorul are un volum de 22,7 milioane litri de apă sărată, ”cea mai mare fereastră de acvariu” și ”cel mai mare panou de acril”.

Parcul tematic Chimelong Ocean Kingdom se întinde pe o suprafață de 140 de hectare și a costat peste 800 de milioane de dolari.

sursa: agerpres.ro