Google Romania “trimite” la plimbare masinile Street View, ele urmand sa adauge pe harta Google centru vechi din Sighisoara, bisericile fortificate din Transilvania, manastirile din Moldova, dar si zone de munte, cum ar fi Retezatul. Acoperirea Street View a tarii noastre va fi de peste 40.000 kilomteri, crescand cu mai mult de doua ori fata de acoperirea din prezent.

In mod normal, fotografiile erau facut doar masina insa noutatea anului este triciclul special care cantareste circa 200 kg si este propulsat exclusiv prin forta umana. Compania a adus in Romania bicicleta speciala Trike care va fi utilizata pentru a face poze acolo unde masinile nu pot patrunde, cum ar fi pietele centrale ale oraselor, strazile pietonale si zonele din jurul unor monumete istorice, cum ar fi castelul Peles.

In 2010 Google Romania a lansat Street View erau incluse 8 orase si 6.000 de km. De anul acesta suprafata se va marii la 40.000 de kilometri urmand sa fie adaugate 39 de orase de peste 50.000 locuitori cum ar fi Galati, Alba Iulia, Deva si Zalau.

In lume Google a folosit diverse moduri de a colecta imagini din locuri unde masinile nu pot intra. S-au utilizat snowboardu-ri si de curand a fost prezentat un rucsac special care cantareste 20 kg de echipament care poate panorama poteci de munte.

Sursa: Hotnews.ro