La Fourth World Internet Conference, un eveniment organizat în această săptămână în Wuzhen, compania Huawei a avut statutul de invitat de onoare, alături de alți giganți ai industriei tehnologiilor de vârf, precum Apple, Alibaba, Baidu și Microsoft, participând la gala World Leading Internet Scientific and Technological Achievement Awards.

Producătorul Huawei va lansa un smartphone care suportă comunicațiile 5G în 2019 cu ajutorul unui chip creat de cercetătorii săi, a declarat Xu Zhijun, CEO-ul companiei.

În prezent, standardele 5G se află încă în etapa de dezvoltare, în cadrul 3rd Generation Partnership Project (3GPP). În octombrie, Huawei a obținut o viteză de 27 Gbps în sistemul 5G folosind coduri binare pentru codarea-sursă. Codul binar folosit de Huawei a fost aprobat ca parte componentă a standardelor globale pentru sistemele 5G.

La fel ca marile companii chineze din domeniul high-tech, operatorii de servicii de telecomunicații din această țară doresc să participe la formularea standardelor globale 5G și să promoveze comercializarea acestor sisteme.

Mai multe detalii: thebeijinger.com