In perioada 4-6 aprilie, in Brasov la Centrul Cultural Reduta, se desfasoara cea de a cincea editie a Congresului anual al medicilor dentisti.

La manifestare vor participa peste 400 de medici dentisti din tara, asistente si lectori universitari.

“Este o manifestare stiintifica cu o tematica vasta incepand cu preventia, medicina dentara, chirurgie dentara, implantologie si managementul urgentelor in cabinetele de medicina dentara. Sper sa fie un moment bun de informare, si aceste intalniri sa duca la o crestere a actului medical pentru ca acesta este scopul final al acestui congres. Avem si noi probleme ca peste tot incepand cu tinerii medici stomatologi care se inscriu în Colegiul Medicilor Dentisti, care doresc sa lucreze si pe care trebuie sa-i indrumam unde sunt locuri de munca, sa-i sfatuim sa se initieze si sa se formeze, sa-i indrumam unde sunt locuri de munca, pentru ca sunt tineri foarte valorosi. De asemenea, ne confruntam cu o scadere a numarului de pacienti la cabinetele stomatologice, dar speram ca vom depasi si aceasta perioada. Se constata o scadere a numărului de pacienti pentru ca medicii nu lucreaza cu Casele de Asigurari de Sanatate pentru ca sumele sunt foarte mici si nu acopera nici gratuitatile acordate pana la varsta de 18 ani. Oricum in activitatea noastra s-a constatat un mare progres in ultimii ani si cred ca dupa acest congres toate informatiile sa se aplice si în cabinete,iar tinerii sa fie informati pentru a putea prelua stacheta”, a declarat pentru AGERPRES dr. Dana Dragusin, presedintele Colegiului Medicilor Dentisti din Brasov, organizatorii evenimentului.

Programul evenimentului contine si o seara culturala in care vor fi decernate diplome, pentru intreaga activitate, unor medici din cadrul Colegiului Medicilor Dentisti.