Coreea de Nord a rămas în „beznă” pentru mai multe ore în cursul zilei de luni. Conexiunea de internet dintre Coreea de Nord și restul lumii nu au funcționat, au anunțat cei de la Dyn Research.

Se pare că atacul cibernetic al nord coreenilor împotriva celor de la Sony Pictures  nu a rămas fără repercusiuni pentru Coreea.

„În general, sunt detectate întreruperi de scurtă durată (din Coreea de Nord), dar niciodată probleme continue de conexiune. N-aș fi surprins ca ei să suporte acum un atac”,a explicat Doug Madory însărcinat cu probleme de internet la Dyn Research.

În prealabil, președintele american Barack Obama a declarat, într-un interviu difuzat duminică de canalul CNN, că “nu crede că acesta a fost un act de război… ci un act de vandalism cibernetic care a fost foarte costisitor”. El a promis de asemenea un răspuns “proporțional”, fără a-i preciza natura.

coreea_offline

La Departamentul de Stat, purtătorul de cuvânt adjunct Marie Harf a spus că nu este în măsură să comenteze informațiile privind problemele de conexiune la internet ale Coreii de Nord.