“Când pleci cu bicicleta te simţi liber, vezi locuri în care nu ai acces în mod normal, te împrieteneşti cu persoane de calitate”imi spune cu entuziasm Cristi un pasionat al bicicletelor, un administrator de firmă şi un tată deosebit. Pe tot parcusul discuţiei fetiţa lui, Ingrid, ne-a asistat parcă dându-şi aprobarea şi asigurându-se că totul este în regulă. Fiul cel mare, Eduard, un pic mai timid la început ni s-a alăturat pe final. Eduard împărtăşeşte aceeaşi pasiune cu a tatălui, printre multe altele, fiind foarte mândru de bicicleta şi echipamentul său.

BikeTime: Bună Cristi, am înţeles că iubeşti ciclismul? De când această pasiune? 

Cristi: De curând! Toată povestea a început când am renunţat să mai lucrez la multinaţionale şi m-am hotărât să-mi fac propria firmă. Între timp am simţit nevoia de o evadare, sincer nu îmi aduc aminte cum am ajuns la mountain bike, pe bicicletă ştiu să merg de când eram copil. Imi place şi în timp am început să studiez ce era pe internet şi aşa m-am hotarât să-mi iau bicicletă. Îniţial am vrut să imi iau un Cube dar după ce am fost la o expoziţie de biciclete m-am hotărât asupra unei Univega HT LTD Alpina 2010.

BikeTime: De ce ai optat pentru acest model? 

Cristi: Raportul preţ – calitate dar mi-a fost recomandată şi de un prieten. M-am ocupat de ea şi la concursuri nu am avut probleme, nu am făcut nici o pană. Este într-adevar un pic mai grea decât alte modele, are 13 kg, dar pentru mine este mai multe decât perfect.

BikeTime: Cât de departe te-a dus această pasiune? Ai participat la curse, competiţii?

Cristi: M-am înscris la Prima Evadare, am foarte entuziasmat şi a fost foarte frumos, mi-a plăcut. Am dat o tură de recunoaştere înainte iar în ziua cu pricina am ajuns acolo cu un prieten cu maşina, cu tot ce imi trebuia. M-am aliniat şi eu la start, nu am ambiţie de a câştiga, şi am facut-o din plăcere. Ploaia a fost un mare impediment, eram ud la piele şi nu mai era distractiv pentru mine aşa că am abandonat. Asta a fost prima mea experienţă.

A doua experienţă a fost cursa de la Cernica unde m-am înscris la traseul de 30 de km, a fost frumos, a fost cald şi a fost distractiv. A fost un traseu care a început prin pădure, ieşeai pe câmp şi apoi intrai pe lânga lacuri, a fost foarte haios şi interesant. Am reuşit să-l termin printre primii 13.

Iar ultima experinţă a fost Comana Autumn Bike Fest, am plecat optimist şi am dat peste nişte pante cumplite dar am ajuns la finalul cursei. Peisajul a fost de vis, este superb ce am vazut acolo. A fost cumplit pentru mine, nefiind antrenat dar am ajuns exact la final.

BikeTime: Pe viitor ce planuri ai? Vei mai concura?

Cristi: Nu mă opresc aici! Imi doresc sa fac Transalpina.

BikeTime: Cristi îţi doresc spor şi multă ambiţie pe viitor.

Cristi: Mulţumesc!