Regizorul roman Cristian Mungiu a fost ales sa faca parte din juriul celei de-a 66-a editii a Festivalului de Film de la Cannes, alaturi de nume mari ale cinematografiei mondiale, cum ar fi actrita australiana Nicole Kidman, actorul austriac Christoph Waltz sau cineastul taiwanez Ang Lee.

Din juriul condus de cineastul american Steven Spielberg mai fac parte actorul si regizorul francez Daniel Auteuil, actrita indiana Vidya Balan si regizoarele Lynne Ramsay, din Marea Britanie, si Naomi Kawase, din Japonia.

Cristian Mungiu este un apropiat al Festivalului de la Cannes. Filmul sau “4 luni, 3 saptamani si 2 zile” a castigat Palme d’Or in 2007. El a revenit anul trecut pe Croazeta, unde cel mai recent film al sau, “Dupa dealur”’, i-a adus premiul pentru scenariu, iar celor doua actrite din rolurile principale, Cosmina Stratan si Cristina Flutur – trofeul de interpretare feminine.

Cea de-a 66-a editie a Festivalului de la Film de la Cannes, care va alea loc intre 15 si 26 mai, se va deschide cu proiectia peliculei “Marele Gatsby”, regizata de australianul Baz Luhrmann si cu o distributie din care fac parte Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan si Tobey Maguire. relateaza Agerpres