Britanicii trupei Depeche Mode au aujns, marti dupa-amiaza, la Bucuresti cu un avion privat.

Dave Gahan, Martin Gore si Andy Fletcher si-au salutat fanii prezenti la aeroport dupa care au fost indrumati spre o masina care i-a transportat la un hotel din Bucuresti. Acestia si-au exprimat dorinta de a vizita centrul Bucurestiului, in masura in care vor avea timp, despre care au auzit numai lucruri frumoase.

Concertul din aceasta seara va avea loc la Arena Nationala din Bucuresti.Fanii vor avea posibilitatea sa asculte atat piese de pe albumul “Delta Machine”, pe care artiştii il promoveaza in turneu, cat si piese mai vechi si mai cunoscute. Printre acestea se numara “Welcome to My World”, “Angel”, “Heaven”, “Soothe My Soul”, de pe noul album sau “Enjoy the Silence”, “When the Body Speaks”, “Black Celebration”, “Policy of Truth”, “Personal Jesus” ori “Never Let Me Down Again”.

Concertul se anunta a fi spectaculos. Scena pe care vor evolua britanicii va avea 21 de metri deschidere si 15 metri adancime, podiumul se va afla la 2,4 metri inaltime iar acoperisul va fi ridicat la 15,5 metri fata de de sol. Echipa de productie a trupei va veni cu propriile instalatii de sunet si lumini, peste 700 de kilowati.

Bazat pe elemente vizuale impresionante, intregul concept scenografic a fost gandit de Anton Corbijn, un mai vechi colaborator al trupei, responsabil de designul si fotografiile care insotesc si cel mai recent album Depeche Mode, “Delta Machine”.

Pentru acest eveniment, pe Arena Nationala vor lucra peste 2.000 de oameni: echipa de productie, barmani, plasatori, agenti de paza si tehnicieni, atat din România, cat si din tari precum Polonia, Ungaria, Turcia, Austria si Germania.

Accesul spectatorilor in incinta zonei de spectacol se va face incepand cu ora 17,00. In spatiul de concert nu va fi permis accesul cu: sticle (inclusiv sticlele de parfum peste 100 mililitri si deodorante), bidoane de plastic, cutii de bautura, conserve, artificii, bannere susţinute de bete, sprayuri, scaune, arme, bauturi sau mancare, obiecte contondente, animale de companie, lanturi, aparate foto profesionale sau semiprofesionale (cu obiectiv detasabil) sau aparate de inregistrare audio-video. De asemenea, in caz de ploaie, accesul cu umbrele nu va fi permis, spectatorilor fiindu-le recomandat sa-si aduca pelerine de ploaie. Organizatorii atentioneaza publicul asupra faptului ca in cadrul show-ului se vor utiliza jocuri de lumini de mare intensitate.

Accesul se va face prin bulevardul Basarabia, insa la plecare, pentru evitarea aglomeratiei, conducatorii auto vor fi indrumaţi catre un alt traseu, si anume, ruta strada Serbanica Vasile – strada Cernauti, cu ieşire in bulevardul Chisinau.

Concertul va incepe in jurul ore 19,45 cu show-ul trupei britanice F.O.X., care a fost aleasa pentru a canta in deschidere chiar de managementul trupei Depeche Mode.

Spectacolul de la Bucuresti reprezinta a doua vizita a britanicilor in Romania si este cel de-al cincilea show din turneul de promovare a albumului “Delta Machine”, dupa cele de la Nisa (4 mai), Tel Aviv (7 mai), Atena (10 mai) şi Sofia (12 mai), relateaza Agerpres.