Președintele american Donald Trump a apărat miercuri folosirea frecventă a rețelei de socializare Twitter, în ciuda unor controverse, spunând că îi permite să se adreseze direct cetățenilor, fără filtrul instituțiilor media „necinstite”.

„Cred că nu aș fi unde sunt fără Twitter. Sunt supus la atât de multă acoperire mediatică necinstită”, a afirmat liderul de la Casa Albă la postul de televiziune Fox News.

Controversele au planat întotdeauna între Trump și presa americană, el a adăugat că i-au fost răstălmăcite vorbele de multe ori la posturi precum CNN, NBC, CBS sau ABC, evident Fox News a scăpat de tirul președintului SUA.

„Când spun lucruri, presa nu relatează într-un mod corect. Twitter este un lucru formidabil pentru mine deoarece îmi permite să-mi transmit mesajul. Majoritatea instituțiilor media nu sunt oneste. Am aproape 100 de milioane de persoane care mă urmăresc pe Twitter, dar și pe Facebook, Instagram și multe altele. Am propria mea formă de media”, a declarat președintele american.