In perioada 22 – 26 aprilie, Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti va derula, in Holul de onoare al UMF “Carol Davila”, campania “Doneaza sange! Fii erou!”.  In Romania doar 2% din oameni doneaza sange si in acest context proiectul reprezinta atat un semnat de alarma cat si un eveniment cu caracter de responsabilizare sociala.
Studentii din Bucuresti au ocazia de a ajuta persoanele ce necesita transfuzii de sange precum victimele accidentelor, cei ce sunt supusi unor operatii dificile sau cei ce necesita tratamente impotriva cancerului.

Si pentru ca sanatatea si siguranta donatorilor sunt prioritare, Institutul National de Hematologie Transfuzionala Bucuresti “Prof. Dr. C.T. Nicolau” pune la dispozitie organizatorilor cadre medicale cu pregatire in domeniu, ce vor respecta normele internationale de igiena in timpul actului de donare.
Ca masura de siguranta pentru pacientii din spitale ce vor beneficia de produsele prelevate, se vor efectua o serie de teste in laboratoare de specialitate pentru a exclude contaminarea sangelui donat.

Donatorii vor fi informati in privat daca analizele lor nu vor fi in parametri normali.

In cadrul ultimei campanii derulate de SSMB, s-au adunat, in doar o saptamana, aproximativ 550 de donatori, ceea ce reprezinta peste 250 litri de sange care poate fi folosit in aproape 200 de interventii medicale, relateaza Agerpres