In perioada 8-31 mai 2013 se va desfasura, in capitala si in alte orase din tara, Festivalul Fotografiei Europene, eveniment dedicate prezentarii artei fotografice europene in Romania.

Evenimentul este organizat sub patronajul Ministerului Culturii si sub auspiciile Federatiei Internationale de Arta.  Este dedicat Zilei Europei si are menirea de a prezenta si populariza arta fotografica europeana in Romania dar  si  arta  forografica din Romania in Europa.

 Festivitatea de lansare are loc in data de 8 mai 2013,ora 12:00 in Spatiul Public European (Bucuresti – strada Vasile Lascar nr. 31), in cadrul caruia are loc vernisajul si inmanarea premiilor ediţiei a V-a a Salonului International de Arta Fotografica “Eurofotoart” (unicul salon de acest fel din lume), organizat de Asociatia “Euro Foto Art” in parteneriat cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania.

In cadrul festivitatii va fi lansat catalogului Salonului International “Eurofotoart”. Salonul International “Eurofotoart” 2013, aflat la cea de a V-a editie, va fi vernisat si in Galeria “Euro Foto Art” din Oradea, joi 9 mai 2013, la ora 11.00.

In cadrul festivalului vor avea loc 31de manifestari expozitionale: Saloane Internationale de Arta Fotografica, expozitii de arta fotografica din Anglia, Germania Italia, Federatia Rusa, Finlanda, Serbia, Slovenia, Romania, Republica Moldova, Ucraina, respectiv Gale de digiporama din Grecia si Romania, in orasele: Braila, Bucuresti, Cernauti (Ucraina), Chisinau (R. Moldova), Cluj Napoca, Debrecen (Ungaria), Galati, Gura Humorului, Iasi, Novi Sad (Serbia), Oradea, Ramnicu Valcea, Sibiu, Slatina (Olt), Szolnok (Ungaria) si Targu Mures.

Ceremonia de inchidere a Festivalului va avea loc in data de 31 mai 2013, ora 18:00 la Casa de Cultura a Municipiului Iasi “Mihai Ursachi”, in cadrul caruia vor fi vernisate: Salonul International “Premfoto” (Galeria “Labirint”) si expozitia personala Lucian Cocea din Iasi (Galeria “La Gard”). Cu aceasta ocazie va fi prezentata si digiporama “Pasi in lumina” realizata de Clubul Fotografic “Nufarul” Oradea. relateaza Mediafax