Proiecția lungmetrajului “Enough Said/Am spus destul”, în regia lui Nicole Holofcener, deschide cea de-a cincea editie a Festivalului International de Film “Comedy Cluj”.

Festival este deschis publicului in perioada 11-20 octombrie 2013  si se “mandreste”cu peste 100 de pelicule din 35 de tari.

In aceasta perioada, cineaști vor avea posiblitatea sa se intalneasca cu actori romani si straini, vor putea participa la ateliere de lucru si expozitii. gala-deschidere-comedy-cluj-2013

Spectacolul cu piesa “D’ale Carnavalului” de Ion Luca Caragiale, pus în scenă de regizorul Silviu Purcărete la Teatrul “Radu Stanca” din Sibiu este evenimentul care nu trebuie ratat siva  fi prezentat publicului clujean pe 16 octombrie 2013 , la Casa de Cultură a Studenților.

In weekend cineasti sunt asteptati la proiectii precum: Aventurile lui Huck Finn”, regia Hermine Huntgeburth, cu acces gratuit pentru elevi, “Roxanne” — în prezența regizorului Vali Hotea și a actriței Diana Dumbravă, precum și “Nea Mărin Miliardar”, cu celebrul actor Amza Pellea în rol principal.

De asemenea, publicul se poate delecta si cu șase dintre filmele din Competiția festivalului: Enough Said” vineri, la gala de deschidere, sâmbătă “Quartet”, la Cinema Victoria și “English Vinglish” la Casa TIFF, iar duminică “Road North” și “Russendisko” la Cinema “Florin Piersic” și filmul “Populaire” la Casa TIFF. Pentru competiția din acest an a celor mai bune lungmetraje au fost selecționate zece filme din opt țări ale lumii.

Premiul de Excelenta va fi inmanta distinsei actrite Oana Pelea, fiica marelui actor Amza Pelea. Marele actor va fi dinstins, psot-mortem, cu acelasi Premiul de Excelenta pentru exceptionala sa activitate.

 

Sursa: Agerpres