Road Grand Pink este primul concurs de ciclism feminin de șosea din România și va avea loc pe  26 Aprilie 2015 în Otopeni. Evenimentul este dedicat în exclusivitate femeilor și promovează un nou concept de competiție: distracție și voie bună pentru ciclistele începătoare și provocare pentru cele avansate, conform comunicatului remis pozitivnews.ro.

Afis_RGP

Concursul este organizat de o echipa de cicliste pasionate. Fetele știu ce înseamnă participarea la concursurile de masă cu avantajele și dezavantajele lor: „Nu ne dorim și nu avem nevoie de condiții aparte, dar ne place să ne simțim speciale! Vrem să le oferim ciclistelor începătoare un mediu compețitional sigur, iar celor avansate oportunitatea de  a-și demonstra aptitudinile.”.

Traseul concursului este de tip circuit urban, o tură având aproximativ 3,2km. Participantele pot alege intre doua variante – patru ture pentru incepatoare sau opt ture pentru amatoare si elite. RGP încurajează și participarea micilor cicliste, dedicându-le două variante de concurs – individual sau în echipă cu un adult. Mentionăm că pe durata întrecerii, traficul rutier va fi complet restricționat pe toată lungimea traseului.

Înscrierile se deschid pe 15 Februarie 2015, online pe site-ul www.roadgrandpink.ro.