Optimism, relaxare si originalitate acestea sunt cuvintele care il caracterizeaza pe Silviu, omul si artisul. Prima oara cand l-am cunoscut, am avut impresia ca il stiu de-o viata si imediat m-am destins in prezenta lui. Vorbeste repede, (dar eu il inteleg pentru ca si eu vorbesc repede) este direct si un bun psiholog.

De la inceputul primei conversatii cu Silviu (acum 2 ani) mi-a fost clar ca este pasionat de fotografie si ca asta este ce va face de acum inainte. Nu mi-a vorbit foarte multe despre pasiunea lui, insa m-a condus catre www.siluk.ro care vorbeste pentru el.

Timpul a trecut si Siluk a crescut. Activitatea lui pe site-urile de socializare a crescut, de asemenea. Zi de zi eram martora unor fotografii din ce in ce mai bune, ale unor imagini foarte expresive si realiste. Zi de zi descopeream un Siluk din ce in ce mai pasionat si dedicat.

Luand la puricat site-ul distinsului, am constatat ca fotografiile de la nunti si botezuri erau parca cele mai  frumoase si mai distinse. Artistul Siluk iti lasa marturie fericirea si bucuria miresei in ziua nunti si inocenta micutului in ziua botezului.

Emotiile si bucuria suprinse in acest gen de fotografii sunt de nepretuit si foarte importante pentru persoana in cauza. Faptul ca mireasa nu are nici o grija in ziua nunti, in ceea ce priveste fotografia, este unul dintre cele mai importante lucruri.

Motivul pentru care am ales sa vorbesc despre fotografiile de nunta este prietena mea buna, Veronica,  care se marita. Silviu va fi fotograful ei la nunta si sunt sigura ca este cea mai buna alegere. Ea m-a anuntat intr-un mod original ca se marita anul acesta : “ Adriana vreau sa vorbesc cu tine 2 lucruri. Ma marit si sambata plecam la mare!” si dupa ce am procesat informatia, m-am gandit ” Am eu fotograf “.

Silviu a venit ca o recomandare calda din partea Adrianei si intalnirea cu el a decurs emtionant pentru ea si firesc pentru el.

A fost prima intalnire cu « un potential » fotograf al nuntii mele. Si nu a mai fost nevoie de o alta pentru ca atat eu cat si Catalin, viitorul sot, am hotarat, inca din acea seara, ca Silviu este omul potrivit evenimentului nostru. Este genul de persoana pe care ai senzatia ca o cunosti de-o viata, omul in prezenta caruia te simti relaxat si iti confera acea incredere ca totul va iesi asa cum iti doresti. Este unul dintre acei oameni fericiti care are curajul, optimismul si nebunia sa faca ceea ce il pasioneaza. Dar, sa lasam putin nunta la o parte si sa trecem la minunatul eveniment la care am luat parte cu mare placere.

Miercuri, 03 Aprilie 2013, a avut loc expozitia “Sat 2.0” despre viaţa satului de mult uitată, creată de fotograful Silviu Racheriu şi prezentată de Gens du Bien. La expozitie ne-am delectat cu fotografii ce surprind viata satului romanesc si ne-am adus aminte de copilarie. Silviu a avut langa el toti prietenii si nu numai, a socializat cu toata lumea ca o adevarata gazda si a primit laudele in modul sau caracteristic.

Diseara vreau sa-ti pui hainele de Duminica si sa-ti aduci aminte de unde vii… ♥”  a scris aseara Silviu pe pagina sa personala de Facebook si lumea chiar asa a facut. Toti ne-am imbracat frumos, ne-am asortat cureaua cu sosetele si l-am gasit pe Silviu la expozitie nerabdator si un pic emotionat.

Ei bine, acest eveniment ne-a scos din aceasta monotonie in care intram cu totii, din rutina munca-acasa. Pe langa asta, mie mi-a amintit de copilarie. Asta pentru faptul ca ma numar printre acei oameni fericiti, din punctul meu de vedere, care si-au trait copilaria langa bunici intr-un sat linistit din judetul Calarasi. Acea copilarie traita in natura departe de zgomotul orasului, fara tableta, iphone, laptop si smart tv. Si acel sat in care oamenii pleaca dimineata la camp, nu la birou imbracati in costume scumpe, si se intorc acasa osteniti si flamanzi. Si cu toate ca muncesc zilnic nu uita niciodata ca duminica sa se „primeneasca” si sa mearga la biserica. Acum oamenii isi petrec viata alergand dupa lucruri materiale, dupa comoditate si lux si uita sa se opreasca, macar pentru o clipa, si sa se uite in jurul lor. Uita sa se bucure de lucrurile marunte. Insa, Silviu nu a uitat asta. Asta este avantajul lui – poate opri timpul print-o fotografie si de fiecare data cand vrea sa calatoreasca intr-un loc drag e de ajuns sa o priveasca.  Dar pentru ca nu este egoist, ne-a ajutat si pe noi sa facem acelasi lucru prin intermediul acestei expozitii.

Felicitari Silviu si multumim pentru momentele de delectare pe care ni le-ai oferit!

 Articol scris de Adriana si Veronica

Sursa foto: Silviu, omul si artistul