O companie americana infiintata de un francez a lansat miercuri, pentru a combate obezitatea, pe un site dedicat finantarii de proiecte inovatoare, un tip special de furculita care vibreaza atunci cand persoana care o foloseste mananca prea repede.

Discreta si avand dimensiuni care ii permit sa fie curatata in masina de spalat vase, furculita include o dioda, un port USB si este inzestrata cu un software care permite utilizatorilor sa masoare, in timp, progresele pe care le fac in incercarile lor de a adopta un mod mai sanatos de a se hrani. relateaza Mediafax

Internautii care doresc sa sprijine compania HAPILABS, infiintata in California de Fabrice Boutain, vor primi o “HAPIfork” de indata ce donatia lor depaseste 89 de dolari pe site-ul Kickstarter.

Inventata de francezul Jacques Lépine, furculita “HAPIfork” are la baza o serie de studii care au aratat ca, mancand mai incet, este posibil sa se piarda in greutate si sa se evite problemele digestive. “In timpul mesei, senzatia de satietate este resimtita după 20 de minute. Cu cat mancati mai repede, cu atat mancati mai mult”, afirma reprezentantii companiei californiene in mesajul lor postat pe site-ul Kickstarter.