Gigantul american al internetului Google a lansat marți o nouă versiune a atlasului său digital gratuit Google Earth, refăcut pentru a adăuga mai multe informații.

„Este un produs care vorbește despre valorile noastre cele mai profunde în termeni de educație și de punere a informațiilor la dispoziția oamenilor”, a comentat Rebecca Moore, o responsabilă a Google Earth, prezentând AFP noua versiune a acestui program care permite explorarea planetei de pe calculator sau de pe smartphone.

Inteligența artificială va permite să li se sugereze utilizatorilor alte locuri care le-ar putea trezi interesul plecând de la cele căutate în trecut.

Noua versiune a Google Earth conține și un buton pentru a vedea, în trei dimensiuni și din unghiul dorit de utilizator, locuri remarcabile precum Marele Canion sau castelele pe Valea Loirei.

Pentru prima dată, Google Earth va fi accesibil direct de pe un dispozitiv conectat la internet, fără să fie necesar ca programul să fie instalat pe acesta.

Noul Google Earth este încă de acum compatibil cu Chrome și cu Android, dar grupul promite în curând versiuni adaptate pentru dispozitivele Apple și pentru alte platforme de acces la internet.

foto: google.com