Grigore Leșe este „librar pentru o zi”, astăzi, la Librăria Bizantină din Capitală. Evenimentul va avea loc de la ora 19:00. Timp de două ore, solistul de muzică tradițională aduce o patină personală culturii și literaturii românești. Nu vor lipsi recomandările de carte și discuțiile deschise cu publicul prezent.

Campania „Librar pentru o zi” a demarat anul trecut și are ca scop susținerea cărții în formă fizică, dar și a meseriei autentice de librar.

foto: librariabizantina.ro

foto: librariabizantina.ro

Printre librarii rezidenți s-au numărat până acum Andi Moisescu, Eugenia Vodă, Andrei Pleșu, Dan C. Mihăilescu, Cătălin Ștefănescu și Horia-Roman Patapievici.

Absolvent al Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Grigore Leșe este profesor la Universitatea din București.

Unul dintre cei mai cunoscuți și originali interpreți de muzică tradițională românească, profesor universitar și etnolog, Grigore Leșe a contribuit la conservarea și promovarea unora dintre cele mai vechi, parțial uitate, tradiții muzicale ale satului românesc. Repertoriul său este format în principal din cântece vechi transilvănene, care constituie o parte a riturilor antice și a ritualurilor din viața țăranului român.