Pentru că ofertele de vacanță și călătorie sunt din ce în ce mai diversificate, o excursie la Aurora Boreală poate deveni la modă printre cei pasionați de fotografie sau pentru cei cărora natura le poate spune o poveste în orice moment, iar lumina unei nopți polare nu se poate compara cu nimic.

Ca să avem o idee, despre ce este această Auroră Boreală, ne adresăm wikipedia.org, care spune cam așa:

„Aurora polară este un fenomen optic ce constă într-o strălucire intensă observată pe cerul nocturn în regiunile din proximitateazonelor polare, ca rezultat al impactului particulelor de vânt solar în câmpul magnetic terestru. Când apare în emisfera nordică, fenomenul e cunoscut sub numele de aurora boreală, termen folosit inițial de Galileo Galilei, cu referire la zeița romană a zorilor,Aurora, și la titanul care reprezenta vânturile, Boreas. Apare în mod normal în intervalele septembrie-octombrie și martie-aprilie. Înemisfera sudică, fenomenul poartă numele de auroră australă, după James Cook, o referință directă la faptul că apare în sud.

050910-F-MS415-009

Fenomenul nu este exclusiv terestru, fiind observat și pe alte planete din sistemul solar, precum Jupiter, Saturn, Marte și Venus. Totodată, fenomenul este de origine naturală, deși poate fi reprodus artificial prin explozii nucleare sau în laborator.„

Peninsula Kola, mai exact orașul port, Murmansk pare a fi cel mai bun loc de unde se poate vedea Aurora Boreală. Pentru o astfel de vacanță trebuie să aveți pregătiți cel puțin 1.400 de euro. O astfel de mini-vacanță durează 6 zile iar plecarile se fac în perioada februarie – martie 2015, biletul de avion fiind inclus. Mai multe detalii și informații puteți vedea pe siteul agenției care oferă aceste excursii, Miriam Turism.