Ilie Năstase, cel mai important jucător de tenis român din toate timpurile împlinește astăzi, vârsta de 70 de ani. Primul număr unu mondial din istoria tenisului a realizat de-a lungul carierei, perfromanțe de care încă ne bucurăm și pe care, probabil, nu le va depăși prea curând un alt sportiv român. Ilie Năstase a fost numărul 1 mai mult de 40 de săptămâni consecutive.

Nasty, după cum este alintat de presa internațională, are în palmares două turnee de mare șlam, la simplu, US Open, 1972, câștigat într-o finală de vis cu legendarul Arthur Ashe și Roland Garros, 1973, după un meci încheiat în trei seturi în fața iugoslavului Nikola Pilic.

IlieNastase

Și în proba de dublu, Ilie Năstase, a triumfat, câștigând trei turnee de mare șlem, Openul Francez alături de Ion Țiriac în 1970 și Wimbledon și US Open în compania americanului Jimmy Connors.

Despre cariera impresionantă a lui Ilie Năstase se pot scrie foarte multe pagini și o mulțime de articole, recunoștința față de acest mare campion al tenisului românesc trebuie să ne-o arătăm cât se poate de des cu atât mai mult într-o zi atât de importantă pentru el.

ilie_nastase_

Este clar că Ilie Năstase este un personaj iubit și contenstat în același timp dar performanța și geniul său sportiv nu pot fi puse niciodată la indoială.

La mulți ani, Ilie! Mulțumim!