Diverta lanseaza, sambata 20 Aprilie 2013, proiectul “Suspended Book” , proiect initiat in ideea de a face ziua mai frumoasa unei alte persoane. Cei care iubesc sa citeasca si vor sa incurajeze si pe alti sa faca acelasi lucru, pot cumpara o carte si o pot  lasa in aşteptarea unui cititor care nu şi-o poate permite.

Miscare initiata de retailer-ul Diverta are la baza miscarea internationala “Suspended Coffee”, susţinută înRomania  de Getlokal.ro, si doreste sa creeze o legatura intre cititorii pasionati si cei care nu-si perimit sa cumpere o carte, prin gestul de a cumpara o carte si a o darui unui necunoscut.

Ca sa fie si mai originala ideea, cei care cumpara o carte pot lasa un mesaj pe prima pagina, astfel cei care primesc cartea se vor bucura si de frumoase cuvinte lasate “cadou”.

Miscarea originala si internationala “Suspended Coffee”, este originara  in Napoli si consta in ideea de a darui o cafea calda unui necunoscut. Clientii pot cumpara o cafea in avans, fara sa o consume si sa o lasa in asteptare.Ulterior, un alt client, care nu isi are posibiliatea sa isi cumpere o cafea calda, poate intreba daca exista o cafea in asteptare. Miscarea s-a extins in mai multe tari si nu mai este vazuta doar ca un gest de caritate ci si ca un motiv de socializare sau urare.