Ca la orice inceput de an, fiecare dintre noi isi propune un « fresh start » si se gandeste intens la cum sa faca asta.

Multi dintre noi isi fac liste, alti isi refac listele din anii trecuti si alti pur si simplu nu isi propun nimic, fiind multumiti cu ceea ce sunt. Pentru cei din urma am un sfat, intodeauna e loc de mai bine.

Dorintele fiecaruia difera de la persoana la persoana iar gradul de realizabilitate creste in functie de intensitatea lor. Listele sunt scurte sau lungi si contin rezolutii dintre cele mai diferite. Unii isi propun sa se apuce de cursuri de gatit, alti isi perfectioneze limba straina preferata si alti isi planuiesc nunta perfecta.

Personal nu sunt adepta listelor pe hartie ci mai degraba a celor imaginare, adica setarea unor tinte personale de care sa tin cont pe anul in curs. Evit sa comit greseala pe care majoritatea dintre noi o facem si anume, organizarea anului prin prisma tintelor asternute pe hartie.

Propun setarea unor rezolutii si apoi « uitarea »lor , lasand viata la cursul normal iar la sfarsit de an cand tragem linie sa bifam ce s-a realizat s-ar putea sa fim un pic surprinsi (placut). Cand zic « uitarea »nu ma refer la renuntarea visurilor si ambitiilor ci la trairea vietii ca si cum visurile ar fi deja implinite.

Rezolutiile nu numai ca trebuie sa fie realizabile dar trebuie sa-ti ofere siguranta, comfort si puterea de-a incepe drumul in Noul An. Cei care gasesc un echilibru pe lista lor, reala sau imaginara, sunt cei mai castigati. Pentru a nu cunoaste dezamagirea, trebuie sa echilibrezi lista cu dorinte si ambitii haioase, serioase, realiste si chiar imposibile. Astfel, daca nu reusesti sa bifezi ambitia imposibila o vei bifa pe cea haioasa.

Indeplinirea dorintelor/tintelor pentru anul 2013, tine numai de noi si de aspiratiile noastre. Pe langa lucrurile necesare precum sanatate, iubire, bani, avem nevoie de provocari pentru a ne antrena psihicul si avem nevoie de hobby-uri frumoase pentru a ne sporii imaginatia.

Provocarile trebuie sa-ti aduca implinire, sa te completeze iar hobby-urile trebuie sa te relaxeze si sa-ti mentina psihicul antrenat. Precum corpul, si creierul trebuie antrenat si « tonifiat »  iar provocarile si hobby-urile ajuta considerabil.

Trageti linie si rezervati-va cateva ore pentru a va dea seama ce va place sa faceti si care va sunt prioritatiile pe acest an. Verificati daca se potrivesc cu cele de anul trecut sau daca lista s-a schimbat, astfel observati evolutia lucrurilor.