Microsoft a dezvăluit miercuri noi inovații tehnologice care au ca obiectiv introducerea inteligenței artificiale (AI – IA) în viața de zi cu zi, prin intermediul serviciului cloud conform firstpost.com.

„Vrem să introducem inteligență artificială în toate produsele și serviciile pe care le oferim”, a declarat vicepreședintele AI Microsoft, Harry Shum, în cadrul conferinței dezvoltatorilor organizată la Seattle.

Utilizarea AI se dezvoltă cel mai mult pe zona de învățare a mașinilor, recunoaștere vocală și prin toate mijloacele prin care li se permite roboților să identifice ceea ce văd.

Microsoft nu este singurul grup care încearcă să realizeze progrese în acest sector, în care se înfruntă cu giganți precum Amazon, Apple, Google și IBM. Amazon tocmai a prezentat o versiune cu ecran tactil a asistentului său vocal Alexa, în timp ce Harman-Kardon, proprietate a grupului sud-coreean Samsung, a anunțat că va începe comercializarea Invoke, un dispozitiv care utilizează asistentul vocal Cortana al Microsoft și integrează programul de comunicare video Skype.

Scopul este de a aduce IA în viața cotidiană a utilizatorilor și a o utiliza pentru a ameliora schimburile între utilizatori și asistenții vocali cu care sunt dotate smartphone-urile și alte tablete.

Conferința organizată la Seattle a încercat să promoveze schimburile de opinii între Microsoft și dezvoltatori, fie că a fost vorba de studenți care dezvoltă o aplicație sau echipe de ingineri profesioniști.

sursa: firstpost.com, agerpres.ro