Monica Niculescu va juca finala de simplu a turneului WTA de la Hobart (Australia), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după ce ucraineanca Lesia Țurenko s-a retras înaintea semifinalei de vineri,

Raluca Olaru s-a calificat și ea în finala probei de dublu, alături de ucraineanca Olga Savciuk.

Țurenko, numărul 61 mondial, fusese nevoită să se retragă din aceleași motive medicale și din turneul de la Brisbane, săptămâna trecută. Niculescu (29 ani) câștigase singurul său meci de până acum cu Lesia Țurenko (27 ani, 71 WTA), în 2011, în calificări la Indian Wells, cu 6-2, 6-3. Monica Niculescu are două titluri la Hobart, ambele la dublu, în 2012 (alături de Irina Begu) și în 2014 (alături de Klara Koukalova).

În finala de simplu de la Hobart, Monica o va înfrunta pe câștigătoarea dintre belgianca Elise Mertens și croata Jana Fett. Niculescu și-a asigurat un cec de 21.400 dolari și 180 de puncte WTA.

Raluca Olaru și Olga Savciuk vor juca a doua lor finală consecutivă, după cea pierdută la Shenzhen, sâmbăta trecută. Adversarele din ultimul act vor fi câștigătoarele meciului dintre Demi Schuurs (Olanda)/Renata Voracova (Cehia) și Gabriela Dabrowski (Canada)/Zhaoxuan Yang (China), favoritele numărul trei.

Olaru (64 WTA la dublu) și Savciuk (58 WTA la dublu) și-au asigurat un cec de 6.400 dolari și 180 de puncte WTA.