Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, a avut, luni, o întâlnire cu ministrul Educației și Cercetării Științifice, Sorin Mihai Cîmpeanu, pe tema dezvoltării sportului școlar, a celui preuniversitar și pentru a stabili un plan de creștere a colaborării interinstituționale în 2015, anunță agerepres.

„În ceea ce privește sportul școlar și preuniversitar, ne-am propus să găsim o soluție alături de dl ministru Cîmpeanu și echipa dumnealui, pentru a repoziționa colaborarea interinstituțională privind reformarea și întărirea sportului școlar și preuniversitar. Atât sportul școlar, cât și cel preuniversitar sunt realități ale sportului românesc care trebuie să-și aducă o contribuție substanțială în sportul de masă, cât și în cel de performanță și înaltă performanță”, a declarat Szabo.

sport_

Szabo s-a referit și la sportul de performanță, având în vedere că anul viitor vor avea loc Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro: ”Anul 2015 este an preolimpic. De aceea trebuie să ne mobilizăm încă de la început alături de partenerii noștri pentru a valorifica la maximum timpul rămas în pregătirea pentru Rio 2016. În acest sens, am decis să demarăm demersurile pentru adoptarea cât mai rapidă a metodologiei de finanțare a sportului de înaltă performanță”.

De asemenea, în cursul zilei de luni, la sediul MTS au avut loc ședințe departamentale ce au urmărit reiterarea planurilor de activități pentru anul 2015 și bugete aferente, potrivit comunicatului remis agrepres.

sursa: agerpres.ro