Naționala de tineret a României s-a calificat la Mondialul din Brazilia după un succes dramatic cu Slovenia.

Naţionala de tineret a României s-a calificat la Campionatul Mondial de handbal masculin Under 21 din acest an, după ce a învins reprezentativa din Slovenia cu scorul de 27-26 (15-17), duminică, în Sala Trivale din Piteşti, în ultimul meci din Grupa a 6-a a preliminariilor.

handbal_romania

După victoria la scor cu Bulgaria, scor 38-20, tricolorii sub 21 de ani au mai reuşit, sâmbătă, un rezultat mare, de egalitate, contra vicecampioanei mondiale, Croaţia, scor 23-23. Astfel, România mai avea nevoie de un succes contra Sloveniei, în ultimul meci de la Pitești, care s-a disputat duminică, 11 ianuarie, pentru a obține calificarea la Mondialul din Brazilia, ce va avea loc chiar în acest an.

Croația a învins, tot duminică, 11 ianuarie, Bulgaria, scor 41-27, un scor mai slab ca al nostru, iar din acel moment românilor le era de ajuns o victorie obţinută la orice scor cu Slovenia, echipă ieşită din calculele calificării.

Pentru România au jucat: Ionuţ Iancu – Ramon Şomlea (3 goluri), Gabriel Burlacu (1), Petru Stroe, Ionuţ Nistor (11), Nicolae Ungureanu, Dan Racoţea (3), Adrian Rotaru (4), Vlad Sâncelean, Roland Thalmaier, Andras Szasz (2), Nicuşor Negru (3).

foto: digisport.ro