Sambata, 18 mai 2013, la Cluj-Napoca, va fi inaugurat primul Muzeu de Arta Fotografica din Romania. Aici vor fi expuse, temporar, atat aparate foto si accesorii vechi, unele din perioada interbelica, cat si aparate de ultima generatie. Acest eveniment este parte din Festivalul “Photo Romania” care se va desfasura in perioada 17 – 26 mai 2013.

“Aici vor fi expuse aparate foto vechi, unele datand din perioada interbelica, si accesorii, dar si aparate foarte noi, din acest an, ca sa vada vizitatorii evolutia acestora. De asemenea, vom prezenta si o istorie a fotografiei, de la inceputuri, de la aparitia dagherotipului, pana in prezent. Vom avea si o biblioteca cu albume dedicate fotografiei, dar vor fi expuse si fotografii celebre, cu Marlon Brando sau J. F. Kennedy, realizate de un fotograf american. Muzeul va fi deschis pe perioada festivalului, iar, ulterior, dorim sa gasim un spatiu permanent pentru muzeu cu ajutorul autoritatilor locale. Muzeul va deveni un loc pentru expozitii fotografice, de organizare de workshop-uri”, a spus Sebastian Vaida, directorul artistic al Festivalului “Photo Romania”.

In cadrul festivalului vor avea loc peste 30 de expozitii foto, printre care “Underdog”, care prezinta mai multe portrete de caini care iau înfatisare umana, “Blow Job”, care cuprinde o colectie de modele fotografiate cu fetele deformate de un jet puternic de aer, dar si “Wood be nice”, de fotografii imprimate pe lemn.