Tineri autori de benzi desenate din Romania si Franta se vor intalni, in perioada 5-7 aprilie, la biblioteca Astra din Sibiu unde va avea loc primul salon international de benzi desenate.

Aici sunt asteptati ilustratorii romani Serban Andreescu, Adrian Barbu si Dodo Nita precum si doi autori francezi, respectiv, Nicolas Julliard şi Aubry Poitrin.

Salonul propune diverse activitati pentru familializarea cu toate stilurile de banda desenata. Ziua de vineri, este consacrata elevilor, in cadrul saptamanii “Stii mai mult, fii mai bun”. Acestia, impreuna cu profesorii lor, vor putea participa la ateliere de realizare a unei benzi desenate care vor fi animate de autori profesionisti.

Sambata, intre orele 10:00 – 17:00, vor avea loc ateliere pentru copii precum si meciuri de benzi desenate, adica performante artistice in direct unde autorii vor lansa provocari pe hartia alba.

In cadrul acestui salon vor putea fi vizitate doua expozitii: cea care povesteste parcursul operei lui M. Gire, unul dintre desenatorii benzii desenate “Arthur, fantoma”, personajul Jean Cezard, care a fost prezent multi ani in revista “Pif Gadget” si cea care prezinta munca artistului plastic Nicolas Julliard, care si-a transpus lucrarile in benzi desenate.

Accesul la salon este gratuit iar vizitatorii au posibilitatea de a cumpara cartile de benzi desenate ale autorilor prezenti la eveniment.