Quokka este un animăluț de mărimea unei pisici care trăiște în Australia, mai exact în insulele mai mici de lângă coasta vestică a Australiei, mai ales pe insula Rottnest.

 

Este o rudă mai mică și mereu zâmbitoare a  cangurilor, fiind erbivor şi nocturn. Starea de conservarea a speciei este clasificată de către Lista Roşie a Speciilor pe Cale de Dispariţie drept vulnerabilă.