Muzeul National de Arta al Romaniei anunta redeschiderea integrala a Muzeului Colectiilor de Arta incepand cu data de 4 iunie.
Dupa un amplu proces de consolidare si renovare a cladirii si dupa restaurarea unor importante piese din patrimoniul muzeal, 34 de colectii pot fi admirate de vizitatori pentru prima data dupa 1986.

Inaugurarea oficiala a muzeului are loc luni, 3 iunie 2013, ora 18.30, iar participarea se face exclusive pe baza de invitatie.

Publicul va putea vizita muzeul incepand cu data de 4 iunie orele 11.00. Programul de vizitare al muzeului este de sambata pana miercuri, orele 11.00-19.00 (în perioada mai – septembrie)/ 10.00-18.00 (în perioada octombrie – aprilie).

Muzeul Colectilor de Arta este gazduit in cladirea fostului Palat Romanit. Edificiul, a carui constructie a inceput în jurul anului 1812, dupa incendiul devastator din 1802 care a transformat in cenusa cea mai mare parte din casele de lemn ale capitalei, este unul din reperele importante ale inceputurilor arhitecturii moderne din Bucuresti. Finalizat de catre vistiernicul Grigore Romanit (Romanet), al carui nume il poarta, palatul a fost supus de-a lungul timpului unor transformari masive, ramanand insa un martor al vietii politice, sociale si culturale a capitalei.

Acesta reuneste intr-un singur asezamant donatiile facute de-a lungul anilor de colectionari cu merite deosebite in pastrarea unui valoros patrimoniu artistic, relateaza Agerpres