Partidul Social Democrat a câştigat alegerile parlamentare la mare distanţă de ceilalţi competitori electorali.

Sondajele la ieşirea de la urne sunt confirmate de datele Biroului Electoral Central care a numărat peste 99 la sută dintre voturile exprimate la toate secţiile din ţară şi străinătate. Un rezultat bun a obţintut şi Uniunea pentru Salvarea României, partid înfiinţat în primăvara acestui an.

Viitorul Parlament  va fi format de reprezentanţi a 6 formaţiuni politice.

La Camera Deputaţilor PSD este creditat cu 45.51 %, urmat de PNL cu 20 de procente şi de USR cu  8,76 %, care devine a treia forţă politică parlamentară la mai puţin de un an de la înfiinţare.

Tot potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central, după numărarea a peste 99,5 la sută dintre voturi, celelalte formaţiuni care au depăşit pragul electoral sunt UDMR cu 6,26 la sută, ALDE cu 5,62 de procente şi PMP cu 5,33 la sută.

La Senat se menţine aceeaşi ordine, iar rezultatele sunt următoarele: PSD – 45,73 la sută, PNL – 20,41, USR – 8,84. Vor mai primi mandate de senator UDMR – 6,26, ALDE – 6,05 şi PMP – 5,6 la sută.

PSD a ocupat primul loc în 36 de judete, UDMR a luat primul loc în patru, iar PNL în două judeţe, cu cel mai bun scor la Sibiu, peste 39 la sută.

sursa: romania-actualitati.ro