epee-pistol-si-francezAna Maria Branza, a cucerit medalia de aur în proba individuală de spadă la Campionatele Europene de Scrima de la Zafreb, de miercuri 19 iunie 2013, in timp ce Tiberiu Dolniceanu a cucerit medalia de aur în proba individuală de sabie.

Sportiva romanca, vicecampioană olimpică la Beijing în 2008, a infrant- o in finala pe italianca Francesca Quondamcarlo, cu 15-11, în semifinale pe poloneza Renata Knapik, cu 15-9, iar în sferturile de finalăa castigat în faţa italiencei Rossella Fiamingo, cu 15-8.

Ana Maria Branza mai detine o medalie de argint, la individual, in 2008 la Europenele de la Kiev, un titlu mondial cu echipa, în 2010 la Paris, şi o medalie de bronz la Mondialele din 2002 (Lisabona), la individual si este cvadruplă campioană europeană, dar numai cu echipa.

Tiberiu Dolniceanu l-a invins in finala pe rusul Aleksei Iakimenko, cu scorul de 15-11, în semifinale pe rusul Nikolai Kovalev cu scorul de 15-8, iar in sfertura trecut de compatriotul sau Ciprian Gălăţanu cu scorul 15-6. In primul tur Tineriu Dolniceanu l-a invins pe germanul  Max Hartung cu scorul de 15-14.

Dolniceanu e campion mondial cu echipa în 2009 (Antalya), vicecampion olimpic (Londra) şi european (Legnano) anul trecut, tot cu echipa, relateaza AGERPRES.

Sursa: AGERPRES