Echipa feminină de FedCup a României a trecut de echipa Spaniei cu scorul, general de 3-2. Perechea Irina Begu/Monica Niculescu a adus victoria, astăzi, pe Patinoarul „Dunărea” din Galați, în primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup, după 5-7, 6-3, 6-2 cu Garbine Muguruza/Anabel Medina-Garrigues, în meciul decisiv.

begu

Photo: Robert Ghement (fedcup.com)

Garbine Muguruza a fost prima rachetă a echipei Spaniei, aducând cele două puncte. Muguruza a reușit să le învingă pe Begu, în prima zi a competiției dar și pe Simona Halep, în ultima zi de astăzi. Muguruza nu a pierdut niciun set la simplu dar, România a arătat ca o adevărată echipă în meciul de dublu. Fiecare jucătoare a reușit să își pună amprenta pe această victorie foarte mare care ne duce în playoff-ul decisiv pentru Gupa I modială a FedCup.

După înfrângerea Simonei Halep, în meciul cu Garbine Muguruza, Irina Begu a reușit să restabilească egalitatea, învingând-o pe Silvia Soler-Espinosa, cu 6-2, 6-4.

Romania_Spania

Simona Halep a adus și ea un punct pentru România, în primul meci al confruntării cu Spania, câștigând, sâmbătă, în fața Silviei Soler-Espinosa, în minimum de seturi, 6-2, 6-1.

Sâmbătă
Simona Halep — Silvia Soler-Espinosa: 6-2, 6-1;
Garbine Muguruza — Irina Begu: 6-3, 6-2;

Duminică
Garbine Muguruza — Simona Halep: 6-4, 6-3;
Irina Begu — Silvia Soler-Espinosa: 6-2, 6-4;

Irina Begu/Monica Niculescu — Garbine Muguruza/Anabel Medina-Garrigues:  5-7, 6-3, 6-2.

Astfel, România va merge în playoff-ul pentru Grupa I mondială, urmând să își afle adeversarul pentru următorul tur, marți.