România ţara noastră! România o ţară frumoasă, cu munţi, ape, dealuri, câmpii, ce bine că e locuită. Ce bine că e locuită???

Veţi zice: “ăsta-i un tânăr dăsta nebun care vrea el să facă pe interesantu’, ăştia de la Vlad Ţepeş încoace tot zic: ce ţară frumoasă, păcat că-i locuită”.  Este foarte bine că e locuită.

Este ţara lui: Brâncuşi, Eliade, Toniţa, Ştefan cel Mare, Spiru Haret, Maia Morgenstern,  Mihai Viteazul, Năstase (Ilie, nu cel cu mătuşi) , Eminescu, Dinică, Nadia, Creangă, Tudor Gheorghe, Caragiale, Cuza, Hagi, Cioran, Marcel Iureş, Patzaichin, Noica, Ionescu, G. Zamfir, Dan Spătaru, Elisabeta Lipă, Beligan şi a tinerilor olimpici în lume, a hackerilor ce se joacă cu NASA şi aceste rânduri pot continua pe zeci de pagini.

România sărăcuţa este a noastră, a tuturor. Şi nu trebuie să uităm din cine ne tragem şi trebuie să ne dăm seama că avem un stindard de ţinut sus. Am fost şi noi acolo şi vom mai fi, poate nu mâine şi nici poimâine, dar cu siguranţă ne vom întoarce. O să ne intoarcem, nu cînd vor vota alţii pentru noi ca la Eurovision (cum spunea un bun prieten), când ne vom da seama că putem şi noi să schimbăm şi să facem ceva pentru ţara asta în care trăim.

România nu este nevoie să te trezeşti, România da-ţi seama că exişti! România vine prezentul peste tine şi esti tot în trecut şi tot în viitor. România exişti, acum!