Echipa națională de rugby a României va disputa, la 24 iunie, pe Stadionul Arcul de Triumf din București, un meci amical în premieră cu selecționata Braziliei.

Selecționerul României, Lynn Howells, a declarat că partida îi va oferi șansa de a-i urmări pe jucătorii tineri care au avut evoluții bune în ultima perioadă în SuperLigă.

„Acest meci test cu Brazilia va fi unul foarte interesant, pentru că este o echipă care a crescut mult în ultimii ani. Noi vom veni după cele două meciuri jucate în Japonia și Canada și vom fi nevoiți să folosim un cu totul alt lot de jucători. Vom avea astfel ocazia să vedem mulți dintre jucătorii tineri care au avut evoluții foarte bune în SuperLigă, va fi o șansă pentru ei de a se integra în sistemul echipei naționale. Meciurile cu adversarii noi sunt bune pentru că îți oferă posibilitatea de a te adapta rapid stilului de joc pe care îl practică, de a găsi soluții la ceea ce ai în față ca joc”, a spus Howells.

Adversara Stejarilor evoluează în Americas Rugby Championship, competiție în cadrul căreia, în 2016 obțineau prima victorie în fața unei echipe din eșalonul doi valoric, după ce învingeau Statele Unite cu 24-23. Anul acesta, Brazilia a terminat pe locul 4 turneul la care au mai participat Statele Unite ale Americii, Argentina XV, Uruguay, Canada și Chile.

Tot luna viitoare, Stejarii vor disputa meciuri cu Japonia, pe 10 iunie, la Kumamoto, și Canada, pe 17 iunie, la Edmonton, în cadrul unui turneu internațional care va avea loc în Asia și America de Nord.

Până în acest an, luna iunie era luna dedicată turneului World Rugby Nations Cup, ce avea loc la București din 2007, competiție pe care România a câștigat-o de patru ori, în 2012, 2013, 2015 și 2016. World Rugby a decis schimbarea formatului turneului, astfel că anul acesta va avea loc în Uruguay, la Montevideo, urmând să participe Namibia, Rusia, Spania, Argentina XV, Emerging Italy și selecționata țării gazdă.

În acest moment, România se află pe locul 16 în ierarhia World Rugby, în timp ce viitoarele adversare ocupă locul 11 — Japonia, locul 22 — Canada și locul 31—Brazilia.

sursa: comunicat de presa FRR