Simona Halep a consemnat a unsprezecea victorie consecutivă, iar Alexandra Cadanțu e în premieră în runda secundă.

Simona e la a patra participare la Wimbledon. Niciodată n-a fost mai încrezătoare, niciodată n-a fost mai hotărîtă şi niciodată n-a fost atît de obosită. Ea a ajuns la Londra după o serie incredibilă de meciuri.

Simona Halep – foto: banatsport.ro

Avea zece victorii consecutive, 5 pe zgură şi 5 pe iarbă, soldate cu două trofee, primele din carieră. Ieri, a debutat la All England Club, pe Terenul 5, împotriva Olgăi Govorţova din Belarus, a 78-a jucătoare a lumii.

Aflată pe cel mai bun loc al carierei, 32, românca a îmbrăcat din nou mantia invincibilităţii, care e veche de trei săptămîni. A luptat cu oboseala ei şi cu loviturile adversarei şi după o oră şi 44 de minute a trecut cu 6-2, 3-6, 6-3 de jucătoarea pe care o mai învinsese de două ori în trecut.

Prima în statistică
Au fost 104 minute în care Halep s-a entuziasmat, s-a frustrat pentru anumite nereuşite, dar a continuat să creadă în ea şi în jocul ei, care i-a adus atît de multe în ultima perioadă. Şi nu e vorba doar de trofee, ci de încrederea că poate trece peste orice obstacol.

Dacă primul set l-a confiscat relativ uşor, cu 6-2, în partea a doua, Olga i-a pus mai multe probleme şi chiar a reuşit să-l cîştige. Însă Simona a apăsat pe pedala interioară pentru situaţii de urgenţă şi a fost din nou cea din primul set, curajoasă şi hotărîtă. S-a bucurat ca pentru un nou trofeu. A avut 32 de lovituri cîştigătoare şi 20 de greşeli neforţate.

A inspirat aerul unic de la Wimbledon şi e pentru a treia oară în runda secundă la Wimbledon. De aici lucrurile încep să se complice pentru că urmează să o întîlnească pe Na Li, a şasea jucătoarea a lumii. Însă ele nu mai par aşa complicate atunci cînd intervine statistica întîlnirilor precedente dintre cele două.

Chinezoaica şi românca s-au înfruntat o singură dată, la US Open, în 2011, cînd Simona s-a impus în două seturi. Mai mult, Na Li are drept cea mai bună performanţă la All England Club atingerea sferturilor în două rînduri.

Premiera Alexandrei
La cîteva terenuri distanţă, Alexandra Cadanţu trăia şi ea bucata ei de fericire verde. O învingea pe austriaca Tamira Paszek, favorită 28 şi a 57-a jucătoare a lumii, cu 6-2,7-5. După şase participări în turneele de Mare Şlem, Alexandra, care ocupă locul 87 în ierarhia mondială, a spart gheaţa şi s-a calificat în turul al doilea al unei astfel de competiţii.

Alexandra Cadantu – foto: zimbio.com

O jucătoare care a crescut pe zgură a reuşit să treacă de primul tur chiar pe iarbă. În runda următoare ea o va întîlni pe Kimiko Date-Krumm din Japonia, cea care ieri a devenit, la 42 de ani, cea de-a doua cea mai în vîrstă jucătoare care trece de primul tur, după Martina Navratilova, care în 2004, la 47 de ani, reuşea acest lucru.

Două colţuri diferite de iarbă, două bucurii, două fete care îşi urmează visul.

sursa: gsp.ro