Pentru ca avem prieteni interesati de venirea sfarsitului si pusi la punct cu ultimile eveniment va prezentam o mica scrisorica catre nea Sfarsitu…

In primul rand vreau sa stii ca nu ma sperii. Inca de cand eram mic, sfarsitule nu ma mai sperie. Sfarsitul programului prelungit de la gradinita ma aducea in bratele protectoare ale mamei mele, sfarsitul orelor din liceu ma purta in bratele iubitei, iar sfarsitul unei relatii ma facea mai intelept si invatam sa iubesc din nou, si mai frumos. Asa ca nu prea iti merge cu mine.

Stii ce am sa fac acum, ca stiu ca Te bate gandul sa vii si in lumea noastra?! Am sa inchid ochii si am sa ma gandesc la toti oamenii frumosi din viata mea carora vreau sa le multumesc. Vreau sa le multumesc ca mi-au dat viata, ca au avut rabdare cu mine si mi-au ascultat toate smiorcaielile, ca mi-au dat sfaturi si m-au invatat sa devin OM. Vreau sa le multumesc pentru noptile pierdute cu rasete si planuri marete, pentru mesajele tampite date in timpul unei teze sau al unui interviu important. Vreau sa le multumesc pentru cartile recomandate, pentru sprijinul oferit in cariera si pentru suturile primite, care azi m-au facut sa devin un coleg de nadejde si un om cu aspiratii si vise. Vreau sa le multumesc pentru atingerile patimase, pentru saruturile timide, pentru emotiile primei intalniri si noptile de dragoste primite.

Vreau sa le multumesc pentru ceea ce sunt azi. Fara ei nu as fi invatat sa rad, sa citesc, sa ascult, sa sfatuiesc, sa daruiesc, sa am rabdare, sa visez, sa imi fac planuri, sa ma bucur de lucrurile mici. Sa iubesc. Fara ei as fi fost o pagina alba dintr-o carte. Acum sunt un roman care se scrie in fiecare zi. Familia, prietenii, colegii, sefii, iubitii, iubitele sunt co-autorii romanului EU. Si am le multumesc pentru asta. Nu doar acum ca vii Tu, ci in fiecare zi. Am sa privesc tot ce urmeaza dupa Tine (daca intr-adevar mai ai curaj sa iti faci simtita prezenta) ca fiind ultima zi din viata mea. Si sa am le multumesc oamenilor de langa mine. Am sa le multumesc cum stiu si cum pot eu. Am sa le multumesc pur si simplu.

Poate tu crezi ca prin venirea Ta vei naste frica in noi. Ei bine, nu e asa! Dimpotriva, cu totii am devenit mai curajosi. Curajosi sa mergem la persoana iubita sa ii spunem ce simtim cu adevarat, curajosi sa facem lucrurile nebunesti pe care le tot amanam, curajosi sa ne strigam in gura mare toata energia pe care o avem in noi.

Noi nu te privim ca pe Sfarsitul. Tu esti doar cauza care ne va face sa fim oamenii optimisti, curajosi, fericiti, indragostiti, nebuni si pozitivi care suntem cu adevarat. Tu esti scuza noastra de a redeveni Oameni.

Tu ar trebui sa stii mult mai bine cum suntem defapt. Din Tine ne-am creat si pentru Tine ne-am pregatit. Suntem tot ceea ce Tu esti acum pentru noi: forta, energie, mister, lumina si intuneric, inceput si sfarsit.

Asa ca, stimate Sfarsit, suntem pregatiti sa te privim in fata si sa iti zambim. Suntem pregatiti pentru Inceputul de dincolo de Tine.

Cu drag,

ELA