Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer, cap de serie nr. 6, s-a calificat în semifinalele probei masculine de dublu din cadrul turneului Australian Open, primul de Mare Șlem al anului, miercuri, la Melbourne, după victoria cu 6-4, 7-6 (3) în fața cuplului româno-britanic Florin Mergea/Dominic Inglot (N. 14).

Tecău și Rojer, care au în palmares opt titluri din zece finale disputate de la începutul anului trecut, au obținut victoria într-o oră și 24 de minute.

tecau_rojer

În sferturi, cuplul Mergea/Inglot eliminase principalii favoriți, frații americani Bob și Mike Bryan, cu 7-6 (4), 6-3. 

Tecău și-a egalat astfel cea mai bună performanță a sa la Melbourne, în proba masculină de dublu, după ce a mai jucat semifinală în 2012, alături de Robert Lindstedt. Totodată, rezultatul de la Australian Open este cel mai bun pentru cuplul Tecău/Rojer la un turneu de Mare Șlem, după ce anul trecut s-au oprit în turul secund la Melbourne, iar la celelalte trei turnee de Grand Slam nu a trecut de optimi.

Horia Tecău a ieșit învingător în 2012 în proba de dublu mixt la Australian Open (cu Bethanie Mattek-Sands), iar în 2014 a fost învins în finală, alături de Sania Mirza (India). Tecău a jucat trei finale de Grand Slam, toate la Wimbledon, alături de Lindstedt, și toate pierdute.

În penultimul act, Tecău și Rojer vor înfrunta cuplul italian Simone Bolelli/Fabio Fognini, victorios cu 7-6 (5), 7-6 (5) în fața perechii Pablo Cuevas (Uruguay)/David Marrero (Spania). Cealaltă semifinală va opune cuplurile Ivan Dodig (Croația)/Marcelo Melo (Brazilia/N. 4), care a învins cu 6-0, 3-6, 7-6 (4) perechea Feliciano Lopez (Spania)/Max Mirnîi (Belarus), și francezii Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut, care au reușit o victorie neașteptată în fața compatrioților lor Julien Benneteau/Edouard Roger-Vasselin, favoriții nr. 2, cu 7-6 (5), 3-6, 6-3.

sursa: agerpres.ro