Horia Tecău și Florin Mergea s-au calificat alături de, Jean-Julien Rojer respectiv Dominic Inglot, în sferturile turneului de la Melbourn, Australian Open.

Florin Mergea a obținut o victorie răsunătoare împotriva principalilor favoriți ai turneului, Bob și Mike Bryan. Mergea și Inglot au dispus cu 7-6 (4), 6-3, într-o oră și opt minute,  reușind un procentaj foarte bun, 35 de lovituri câștigătoare față de 52 ale adversarilor, dar a avut și mai puține erori neforțate (22 la 42).

Forin Mergea

Forin Mergea

Pentru Mergea victoria în fața fraților Bryan, liderii incontestabili ai ultimului deceniu la dublu, este cea mai mare din carieră, iar calificarea în sferturi este al doilea rezultat în turneele de Mare Șlem, după semifinala de anul trecut de la Roland Garros, alături de croatul Marin Draganja.

Tecău și Rojer, favoriții numărul șase ai probei, au dispus, luni, în optimi, cu 3-6, 7-5, 7-6 (5) de cuplul americano-australiano Eric Butorac/Sam Groth (N. 12), după un meci de două ore și patru minute.

horia_tecau

Horia Tecau

Cele două perechi se vor întîlni în runda următoare, astfel că România va avea în mod sigur un reprezentant în faza semifinalelor la Australian Open. Va fi pentru a patra oară cînd Tecău şi Mergea vor fi adversari la dublu, Horia conducînd cu 3-1. Ultima confruntare a avut loc anul trecut, la s-Hertogenbosch, unde Tecău şi Rojer s-au impus cu 6-3, 6-4. Mergea îl avea ca partener atunci pe Marin Draganja.

Cele două perechi sfertfinaliste și-au asigurat cecuri de 65.000 de dolari australieni și 360 de puncte ATP fiecare, România urmând să aibă sigur un reprezentant în semifinale.