Daca nu aveti o avere impresionabila pe care sa o lasati mostenire urmasilor vostri nu va intristati! Google a gasit solutia si pentru asta! Compania a anuntat, joi, lansarea unei noi functii care le permite utilizatorilor serviciilor sale online precum Gmail sau YouTube sa decida ce ar trebui sa se intample cu datele care le-au fost stocate dupa ce nu vor mai exista.

“Astazi lansam o noua functie care faciliteaza posibilitatea de a spune ce vreti sa faceti cu datele dumneavoastra digitale daca muriti sau nu mai puteti sa va folositi contul”, a explicat gigantul american al internetului intr-un mesaj publicat pe unul din blogurile sale oficiale, relateaza Agerpres.

Noua functie, denumita ‘gestionarul contului inactiv’, este incorporata intr-o serie de servicii ale Google, precum serviciul de mesagerie Gmail, serviciul video YouTube, albumele foto Picasa, reteaua de socializare Google+ si serviciul de stocare si distribuire de fisiere Drive.

Utilizatorii pot decide viitorul datelor incluse in conturile lor daca acestea din urma devin inactive.
“De exemplu, puteti alege sa vi se distruga datele, dupa trei, sase sau 12 luni de inactivitate. Sau puteti selecta contacte de incredere care sa primeasca datele”, a adaugat Google.