Cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta impotriva Hipertensiunii Arteriale, Societatea Romana de Hipertensiune, in parteneriat cu Ministerul Sanatatii, organizeaza, vineri, in Bucuresti, o ampla actiune de testare gratuita a tensiunii arteriale.

Astfel, se da startul celei de a-III-a editii a Campaniei Nationale ‘Viteza ucide…nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala’.
Prin actiunile de constientizare si educare a publicului larg cu privire la problematica hipertensiunii arteriale, Societatea Romana de Hipertensiune doreste sa aduca in atentia publicului larg cele mai noi metode de preventie, diagnosticare si control al tensiunii arteriale.

“Hipertensiunea arteriala reprezinta o problema de sanatate publica care trebuie remediata prin politici sanitare adecvate de depistare precoce si tratament corespunzator. Principalele directii ale Ministerului Sanatatii pe anul in curs vizeaza preventia in sanatate, prin elaborarea si implementarea unor programe eficiente”, a declarat  Eugen Nicolăescu, Ministrul Sănătăţii.

“In editia precedenta a campaniei s-au efectuat peste 2.000 de testari, lucru care nu poate decat sa ne bucure si sa ne asigure de succesul pe care-l va avea si actiunea din acest an. Atat publicul larg, cat si pacientul hipertensiv trebuie sa fie constient de riscurile si consecintele acestei afectiuni. Se impune adoptarea unui stil de viata sanatos si verificarea regulata a tensiunii arteriale pentru a putea preveni aparitia hipertensiunii arteriale”, a spus prof. dr. Maria Dorobanţu, presedintele Societatii Romane de Hipertensiune.

Campania de masurare a tensiunii arteriale din 17 mai se va organiza in zona Spitalului Coltea, zona Universitate
In cadrul Campaniei Nationale ‘Viteza ucide…nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala!’ editia 2013, publicul larg va mai beneficia de alte doua testări gratuite in Timişoara (1 iunie) si Bucuretti (13,14 septembrie), relateaza Realitatea.