Toni Nadal, unchiul și antrenorul lui Rafael Nadal, numărul 3 mondial, susține o reformă a tenisului prin micșorarea suprafeței rachetei, care ar permite un joc mai spectaculos pe teren, anunță agrepres.ro.

Toni Nadal apreciază că inedita sa propunere ar putea avea un impact pozitiv asupra viitorului tenisului:

”La golf, când crosele dau mai multă forță și aruncă mingea mai departe, se pot mări distanțele la găuri. Nu putem face la fel în tenis, dar există o soluție mai simplă: dacă racheta este mai mică, lucrurile s-ar schimba”.

Apariția unor rachete tot mai performante ridică semna de întrebare asupra menținerii atractivității acestui sport și unele voci susțin că viitorul le va aparține jucătorilor cu servicii puternice și forță în lovituri.

med220023

Fratele mai mare al fostului fundaș al Barcelonei și al naționalei Spaniei, Miguel Angel Nadal, militează pentru un tenis bazat pe tactică, cu o viteză mai mică de joc: ”Sunt total împotriva acestui gen de joc. În sporturile cu mingea cred că ar trebui să preleveze jucătorii care apelează la tactică pentru a juca punctele. Ar fi mai estetic dacă punctele s-ar juca puțin mai lent, pentru a avea timp să faci o mișcare. Nu poți opri evoluția sportului, dar sunt posibilități care să modifice regulile dacă este necesar. Ce gen de meci vrem să vedem? Asta e prima întrebare de pus. Dacă vrem doar servicii și jocuri fără tactică, suntem pe calea cea bună”.