Guvernul japonez a anunțat vineri că va cere UNESCO să includă 12 situri ale trecutului creștin al țării pe lista Patrimoniului Mondial.

Cele 12 situri, selecționate pentru importanța lor culturală, se află în prefecturile Nagasaki și Kumamoto (sud-est), leagănul creștinității nipone.

Printre acestea se remarcă biserica Oura (foto) — cea mai veche din țară și considerată tezaur național — și populația Sakitsu, care a primit numeroși ‘kakure kirishitan’, sau ‘creștini ascunși’, în timpul persecuțiilor religioase din secolului XVII.

Istoria acestor creștini, recuperată acum de Martin Scorsese în filmul său Silence (2016), are o importanță culturală ‘unică’, a remarcat guvernul japonez.

Pe lângă aceste locuri, Japonia va propune să fie incluse pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO și câteva insule din prefecturile Kagoshima și Okinawa (sud), care se remarcă prin bogata lor biodiversitate.

Cererea va fi trimisă UNESCO înainte de luna februarie, a informat MAE japonez.

După o atentă examinare organismul internațional va decide dacă aceste situri vor fi recunoscute ca aparținând Patrimoniului Mondial UNESCO în 2018.

sursa: agerpres.ro

foto: visit-nagasaki.com